Masangkeun Aksara Sunda Otomatis


Bingung kumaha cara nga-download jeung masangkeun font aksara Sunda? Pasangkeun otomatis ku Installer Aksara Sunda!

carangka sarwa sunda

Font (aksara) Sunda bisa diundeur dina wangun koropak (file) asalna nyaeta TTF bisa oge dina wangun koropak aplikasi EXE.

Anu ngabedakeuna nyaeta pelebah masangkeuna kana komputer. File aksara Sunda dina wangun TTF kudu sacara manual diperenahkeun kana map aksara sistem komputer anjeun, di-copy-paste-keun kana direktori windows, biasana mah di
c:/windows/fonts/
.

Ari file aksara Sunda dina wangun EXE mah nu bakal mangmasangkeun file aksara Sunda sacara otomatis kana sistem komputer anjeun.

Dina wangun .EXE mah, Font aksara Sunda teh dibeundeul (dipadetkeun, dikompresi) sarta diseselan installer atawa pamasang program (NSIS), kode program nu bakal ngadeteksi sistem operasi komputer jeung galur (path) direktori aksara sistem komputer anjeun.

Installer Aksara Sunda

Gambar Pratembrak Masangkeun
milih basa aplikasi
(1) milih basa
nangtukeun map (folder) aksara
(2) milih galur (path)
masangkeun aksara Sunda rengse
(3) proses instalasi - rengse

Aplikasi basajan pamasang aksara Sunda nu diropea ku sim kuring ieu ngarojong sistem operasi Windows XP, Vista, jeung Windows 7, dina tilu basa pidanganinterface nyaeta basa Sunda, Indonesia jeung basa Inggris.

Wilujeng ngundeur (font) aksara Sunda...

SundaneseUnicode_1.0.5
.exe (65,8 KB) .exe.7z (53,4 KB)
sundaneseLatin-01
.exe (62,8 KB) .exe.7z (50,3 KB)

alpukahna dropbox | box | sabilulungan

Dipedalkeun samemehna di http://carangka.wordpress.com 17 April 2010 tabuh 12:03 dina judul Aksara Sunda Unicode: Masangkeun Otomatis kategori aksara sunda | Tags: aksara sunda, carangka box, installer basa Sunda
parantos aya 14 pairan - Tambihanan deui
Gilsur Hero

hatur nuhun kang..
kapendak oge..
nyuju di ajar kang :D

rava

Assalaamualaikum,...
Haturan kanggo anu ngageueuh SARWA SUNDA, salam tepang anu munggaran ti simkuring 3rut,ngaraos kataji pisan nengetan SARWA SUNDA anu mintonkeun kasundaanana,manawi katampi seja ngiring aub bari di ajar,hatur nuhun sateuacana.
wassalam.

Anonim

siplah hidup sunda...sunda besar...sunda kecil..pokona hidup sunda

(¯`*•.¸♥ surat cinta sang kekasih ♥¸.•*´¯)

suruput

ALGHIASI

Bagja pisan hate, tur reueus, masih keneh aya nonoman anu ngajen keneh kana basa sunda......

Bral...ah, urang mumule...

firman

asiklah sunda nanjer di buana

laboratorium bahasa

punten

Ragasunda

neda widi bade ngundeur

Anonim

senang sekali saya bisa menemukan blog ini disaat sedang bingung mencari aplikasi font Aksara Sunda.. saya mohon izin untuk mengunduhnya... terimakasih, Sarwa Sunda b^_^d

Anonim

ass,,, sarwa sunda hatur nuhun, tapi kunaon nya dina komputer tulisanna teu saluyu sareng aturan tulisan sunda ??

sarwasunda

sami-sami :)

sarwasunda

insyaallah kapayunna dilereskeun..

Raden Mario Rosyid

hatur nuhun....

Bujangga Manik

Salam blogger. Reueus ku karancageanana. Mangpaat pisan kanggo balarea ieu mah. Katampi pisan ku sim kuring, baris diundeur. Mamanawian aya nu peryogi panduan lengkap baca tulis aksara Sunda, longokan di http://bujanggamanik.blogspot.com/2010/12/panduan-baca-tulis-aksara-sunda.html

koncara

tatalepa

ketik anu dipilari...
ngalanggan
Update haratis
ngirim ge kaci
Teu kedah isin! Kintun wartos atanapi seratan nu patali sareng jejer blog ieu ka