• Masangkeun Aksara Sunda Otomatis

    carangka sarwa sunda
    Bingung kumaha cara nga-download jeung masangkeun font aksara Sunda? Pasangkeun otomatis ku Installer Aksara Sunda!


    Font (aksara) Sunda bisa diundeur dina wangun koropak (file) asalna nyaeta TTF bisa oge dina wangun koropak aplikasi EXE.

    Anu ngabedakeuna nyaeta pelebah masangkeuna kana komputer. File aksara Sunda dina wangun TTF kudu sacara manual diperenahkeun kana map aksara sistem komputer anjeun, di-copy-paste-keun kana direktori windows, biasana mah di
    c:/windows/fonts/
    .

    Ari file aksara Sunda dina wangun EXE mah nu bakal mangmasangkeun file aksara Sunda sacara otomatis kana sistem komputer anjeun.

    Dina wangun .EXE mah, Font aksara Sunda teh dibeundeul (dipadetkeun, dikompresi) sarta diseselan installer atawa pamasang program (NSIS), kode program nu bakal ngadeteksi sistem operasi komputer jeung galur (path) direktori aksara sistem komputer anjeun.

    Installer Aksara Sunda

    Gambar Pratembrak Masangkeun
    milih basa aplikasi
    (1) milih basa
    nangtukeun map (folder) aksara
    (2) milih galur (path)
    masangkeun aksara Sunda rengse
    (3) proses instalasi - rengse

    Aplikasi basajan pamasang aksara Sunda nu diropea ku sim kuring ieu ngarojong sistem operasi Windows XP, Vista, jeung Windows 7, dina tilu basa pidanganinterface nyaeta basa Sunda, Indonesia jeung basa Inggris.

    Wilujeng ngundeur (font) aksara Sunda...

    SundaneseUnicode_1.0.5
    .exe (65,8 KB) .exe.7z (53,4 KB)
    sundaneseLatin-01
    .exe (62,8 KB) .exe.7z (50,3 KB)

    alpukahna dropbox | box | sabilulungan

    Dipedalkeun samemehna di http://carangka.wordpress.com 17 April 2010 tabuh 12:03 dina judul Aksara Sunda Unicode: Masangkeun Otomatis kategori aksara sunda | Tags: aksara sunda, carangka box, installer basa Sunda
    12 urang tos mairan
    1. hatur nuhun kang..
      kapendak oge..
      nyuju di ajar kang :D

      BalasHapus
    2. Assalaamualaikum,...
      Haturan kanggo anu ngageueuh SARWA SUNDA, salam tepang anu munggaran ti simkuring 3rut,ngaraos kataji pisan nengetan SARWA SUNDA anu mintonkeun kasundaanana,manawi katampi seja ngiring aub bari di ajar,hatur nuhun sateuacana.
      wassalam.

      BalasHapus
    3. siplah hidup sunda...sunda besar...sunda kecil..pokona hidup sunda

      BalasHapus
    4. Bagja pisan hate, tur reueus, masih keneh aya nonoman anu ngajen keneh kana basa sunda......

      Bral...ah, urang mumule...

      BalasHapus
    5. senang sekali saya bisa menemukan blog ini disaat sedang bingung mencari aplikasi font Aksara Sunda.. saya mohon izin untuk mengunduhnya... terimakasih, Sarwa Sunda b^_^d

      BalasHapus
    6. ass,,, sarwa sunda hatur nuhun, tapi kunaon nya dina komputer tulisanna teu saluyu sareng aturan tulisan sunda ??

      BalasHapus

    Hapunten saupami henteu sadaya pairan, pameredih, atanapi patarosan tiasa diwaler.

  • Bagea

    Neng neleng nengkung...
    Anjeun teh henteu kasarung, oge lain sasab, tapi anjeun aya di dieu. Tempat kuring diajar micinta.
    Poma ulah kaduhung atawa asa kapahung da kuring narah nalikung.
    Sanes bade adigung, namung kersaning Hyang Agung, anjeun aya di Sarwasunda...


    Sunda teh..... ismeu
    ... idiologi dina ngimpi jeung hudangna anjeun,
    parasit basa, virus dina sastra
    renghap jeung ketug jajantungna budaya

    Mun anjeun bener-bener resep ka Sunda. Hayu..!! Tepakeun.., Hirupkeun..


    Nepangkeun, pun sukma, jalma biasa
    sukma
  • Koncara | trending post

  • kandaga

  • Tatalepa

    mangg ketik anu dipilari...
    ngalanggan eusi haratis
    Kanggo nampi wartos (kiwarian,update) ti Sarwa Sunda, mangga...
    sarwa sunda sadunya
    Gaduh info sanes nu patali sareng jejer blog ieu? Mangga kintun ka
  • patarema